Carclean.com organization Logo Krasvrij je caravan, camper of vrachtwagen wassen? Gebruik een washmitt op een stok, zoals Mitt on a Stick en Incredipole! Wat zijn de verschillen? De CleanRide
9.5
11915 reviews

23/10/2024

Autowasserette, vervoer, Voertuig, Verhuiswagen, Van

Krasvrij grote voertuigen wassen

Autowasserette, vervoer, Voertuig, Verhuiswagen, Van

Een caravan, camper of vrachtwagen wassen, kan een grote uitdaging zijn. De belangrijkste les: gebruik NOOIT een wasborstel!

In de wasbox of thuis reinig je jouw voertuig veel veiliger en krasvrij met een washmitt. En met een washandschoen op een (telescoop)stok kom je eenvoudig bij moeilijk bereikbare plekken. Een kind kan de was doen!

In deze blog testen we Mitt on a Stick van Autofiber en vergelijken deze met de populaire Incredipole van Microfiber Madness.

Mitt on a Stick versus Incredipole

Mitt on a Stick van Autofiber bestaat uit twee dikke segmenten die je niet uitschuift, maar in elkaar draait. Het grote voordeel daarvan: het maakt de stok stevig, stabiel en heel robuust.

Incredipole van Microfiber Madness is dankzij de telescoopstok wel in- en uitschuifbaar. Dat kan handig zijn voor opslag, maar zal in praktijk tijdens het wassen niet vaak gebruikt worden. Ook maakt het de stok wat kwetsbaarder, doordat de uitschuifbare segmenten naar het uiteinde toe steeds dunner worden.

Beide producten zijn duurzaam, omdat de mitt gemakkelijk kan worden vervangen en gewassen.

Praktische voordelen van Mitt on a Stick

Tijdens onze test valt nog eens op hoe stevig Mitt on a Stick aanvoelt. Zonder problemen en zonder bang te zijn voor krassen, kun je extra kracht zetten bij het wassen. Zelfs als de mitt zwaar wordt door wateropname.

En dankzij de buiging in de stok, kun je ook gemakkelijker bij lastig te bereiken plekken, zoals het dak van een voertuig. Ook de zachte foamlaag op de stok voelt prettig aan. Dit is zeker bij langdurig gebruik een voordeel, omdat je minder snel last van blaren krijgt.

Een veel gehoorde klacht over Incredipole is dat het uiteinde waar de mitt overheen gaat, erg zwabbert.

Mitt on a Stick tackelt dit probleem met een slim vergrendelingsmechaniek. Dit voorkomt dubbelklappen of draaien tijdens het gebruik.

wapenstok, Stick, Penseel, Apparaat, Hulpmiddel

Extra toepassingen

De veelzijdigheid van Mitt on a Stick beperkt zich niet alleen tot voertuigen. Het product kan ook handig zijn voor het schoonmaken van zonnepanelen of zelfs de gevel van je huis.

Het brede contactoppervlak van de washmitt zorgt ervoor dat je sneller en efficiënter kunt werken. Dit bespaart tijd en zorgt voor betere resultaten.

Extra accessoires

Voor zowel Incredipole als Mitt on a stick geldt dat de mitt afneembaar is en er een vervangingshoes voor beschikbaar is.

Voor Mitt on a Stick bestaat er tevens een apart verkrijgbare noodle variant, Noodle Replacement Cover, en een droogvariant Dreadnought Drying Cover.

Geen wasborstel (meer)!

Echte CleanRiders reinigen hun grote, hoge voertuig dus NOOIT met een wasborstel, maar altijd veilig en krasvrij met een washmitt. Microfiber Madness Incredipole is nog steeds een erg populair product, maar het heeft er met de Autofiber Mitt on a Stick wel een letterlijk stevige en krachtige concurrent bij. De telescoopstok van Mitt on a Stick voelt minder kwetsbaar aan en het uiteinde zwabbert en draait niet tijdens het gebruik, dankzij het handige vergrendelingsmechanisme. Mitt on a Stick is wat duurder dan Incredipole, maar je bent wel verzekerd van een product met hoge kwaliteit, veel gebruiksgemak en een lange levensduur. Zeker de prijs waard dus!

Kleding, Schoeisel, Schoen, Autowasserette, Voertuig

Heb je nu je nog vragen over het wassen van een caravan, camper of vrachtwagen? Belapp of mail ons gerust, of kom langs in onze showroom. Zo word ook jij een echte CleanRider.

Wil je zien hoe wij Mitt on a Stick en Incredipole testen? Bekijk dan deze video.

Andere blogs


Autowasserette, vervoer, Voertuig, Verhuiswagen, Van

Krasvrij je caravan, camper of vrachtwagen wassen? Gebruik een washmitt op een stok, zoals Mitt on a Stick en Incredipole! Wat zijn de verschillen? De CleanRiders leggen het je uit.