Carclean.com organization Logo Stuiterende ruitenwissers waar je gek van wordt? In dit CleanRiders-blog vind je de oplossing!
9.5
11909 reviews

23/09/2024

Nooit meer stuiterende ruitenwissers

Auto, vervoer, Voertuig, Windscherm

Stuiterende ruitenwissers zijn ontzettend irritant! Niet alleen word je afgeleid, ook verslechtert je zicht, zeker tijdens regenachtige omstandigheden. Maar hoe komt het nou dat ze stuiteren? En belangrijker: hoe kom je er vanaf? In dit blog vertellen we je over de meest voorkomende oorzaken van stuiterende ruitenwissers en geven we je tips om het stuiteren tegen te gaan. We hebben er ook een video over gemaakt op ons YouTube-kanaal

Oorzaken van stuiterende ruitenwissers

Wat zijn de mogelijke oorzaken van stuiterende ruitenwissers? We zetten ze voor je op een rijtje.

1. Versleten ruitenwissers

Om te beginnen is er natuurlijk de mogelijkheid dat je ruitenwissers simpelweg versleten zijn. Het rubber van de wissers slijt na verloop van tijd, waardoor ze niet meer soepel over de ruit glijden. De oplossing voor dit probleem ligt voor de hand: vervangen die wissers!

2. Vervuiling in de ruit

Een tweede optie is, dat bij een wat oudere ruit, vervuiling zich heeft opgehoopt in de poriën van het glas, waardoor de ruit wat stroever wordt. In dat geval kan je zelfs (of: juist) met een nieuwe set ruitenwissers een stuiterend effect krijgen.

3. Resten van wax of coating

De derde oorzaak kan zijn dat je in de wasstraat (de wasstraat! Daar moet je volgens ons helemaal niet zijn, die wasstraat!) een hot wax hebt gebruikt. Of dat er bijvoorbeeld een glascoating op zit die niet helemaal lekker is aangebracht, of een anti-regen product als Rain X. Dat wil er ook nog weleens voor zorgen dat de boel aan het stuiteren slaat.

Auto, vervoer, Voertuig, Windscherm

De oplossing: dieptereiniging met glas compound

Maar wat is nou de oplossing? Om te beginnen kun je de ruiten reinigen met een glas compound, zoals Glaco Glass Compound van Soft99.

Nu zul je misschien denken: Maar ruiten reinigen kun je toch gewoon met een glasreiniger doen? Klopt! Het verschil zit hem in de diepte van het reinigen.

Met een ruitenreiniger maak je de ruiten dusdanig schoon dat je er weer doorheen kunt kijken. Met Glaco Glass Compound pak je echt goed de poriën van het glaswerk mee, waardoor je ook oude waxlagen, coatinglagen, kortom: alle vervuiling die op en in de ruit zit, weghaalt. Een dieptereiniging dus.

Het is eigenlijk een milde polish voor je glas. Het voordeel is dat het niet krast. Het polijst overigens ook niet echt, dus het haalt geen krasjes uit je glas. Maar het zorgt er wel voor dat je glas weer echt 100% schoon wordt. Bijkomend voordeel is dat het een alles-in-één product is; bij de tube zit meteen het juiste, vilten sponsje om het product in te werken.

Hoe gebruik je Glaco Glass Compound?

Hoe gebruik je het? Heel simpel! Je brengt wat product aan en maakt ronddraaiende bewegingen, waarbij je niet hoeft te aaien; het mag best met wat stevigheid ingewerkt worden. Als je goed luistert, hoor je dat er een schuurkorreltje inzit, waardoor het glas heel goed gereinigd wordt, zonder te krassen. Neem het daarna met een schone, natte doek af en wrijf met een droge doek, zoals Monello's Piccolo Nero, na.

Windscherm, Volwassene, Mannelijk, Man, Persoon

Wat als dat niet afdoende helpt?

Wat als het toch niet afdoende gewerkt blijkt te hebben? Dan hebben we nog een optie: de ruitenwissers zelf schoonmaken.

Bijvoorbeeld met Spray & Wipe van Poorboys World.

Het vermindert de oppervlaktespanning van het oppervlak en dat kan ervoor zorgen dat de ruitenwissers minder gaan stuiteren.

Simpelweg even op je doek sprayen en goed langs de rubbers van je wissers halen.

Uiteraard kun je dit sowieso periodiek doen om je wissers gewoon netjes schoon te houden.

Testen maar!

Na het reinigen van zowel de ruiten als de wissers, is het tijd om het resultaat te testen. In de meeste gevallen zal het stuiteren aanzienlijk afnemen of zelfs volledig verdwijnen. Blijft het probleem toch bestaan? Dan zijn je ruitenwissers waarschijnlijk versleten en aan vervanging toe.

Kortom: Stuiterende ruitenwissers kunnen veroorzaakt worden door versleten wissers, vervuilde ruiten of resten van wax of coatings. Met een goede dieptereiniging van de ruit en het schoonmaken van de ruitenwissers kun je dit probleem vaak eenvoudig oplossen. Gebruik hiervoor producten zoals Glaco Glass Compound en Poorboys World Spray and Wipe om je ruiten en wissers in topconditie te houden.

Word ook een CleanRider!

Zo, weg met die herrie van de ruitenwissers! Jij kunt er weer tegenaan met goed zicht en zonder irritatie. Wil je meer tips over het detailen van je auto? Ga dan naar ons YouTube-kanaal en abonneer je. En lees onze blogs. Zodat jij ook een echte CleanRider wordt. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op!

Andere blogs


Autowasserette, vervoer, Voertuig, Verhuiswagen, Van

Krasvrij je caravan, camper of vrachtwagen wassen? Gebruik een washmitt op een stok, zoals Mitt on a Stick en Incredipole! Wat zijn de verschillen? De CleanRiders leggen het je uit.