Carclean.com organization Logo Ruiten reinigen? Geen enkel probleem! In deze blog leggen we je uit hoe hoe je effectief je ruiten weer briljant schoon krijgt.
9.5
11570 reviews

02/12/2022

Schone ruiten, spiegels en camera | RTL4 - De Mooiste Wegen

Schoonmaak, Persoon

Tijdens een autorit kan er allerlei vervuiling op je voertuig terechtkomen. Dat is niet alleen vervelend, maar het kan ook gevaarlijk zijn.

Met slecht zicht de weg op gaan, kan grote gevolgen hebben. Het is daarom belangrijk om altijd een schone voorruit, spiegels en camera's te hebben.

Wat heb je nodig om je ramen en spiegels brandschoon te krijgen? En wat is de juiste manier om je (voor)ruit te reinigen? We leggen het je stap voor stap uit.

In het RTL4-programma ‘De Mooiste Wegen’ hebben Tim en Johan een aantal producten gedemonstreerd die onmisbaar zijn voor het behalen van een glashelder resultaat.

Gyeon Glass in ‘De Mooiste Wegen’

In aflevering 5 van ‘De Mooiste Wegen’ gebruikt Werner tijdens zijn rit ruitenreiniger van Gyeon, Q²M Glass. Deze krachtige reiniger maakt snel, moeiteloos en effectief alle autoruiten schoon. Q²M Glass verwijdert vlekken van vette vingers en vuil en laat je ruiten glanzend en streeploos achter.

Hoe te gebruiken?

Spray de glasreiniger op een microvezelpad of een microvezeldoek. Verdeel het product over de voorruit.

Werk in secties; reinig niet je hele voorruit in één keer. Hierdoor loop je namelijk het risico dat het product vroegtijdig opdroogt en je opnieuw moet beginnen.

Nadat je dat gedaan hebt, kun je met een glasdoek, zoals de Gyeon Waffle Dryer, de reiniger uitwrijven. Je zult merken dat het best wat kracht vergt om het product goed uit te poetsen. Vouw je glasdoek daarom in vieren om je grip te verbeteren. Gaat het alsnog erg moeizaam? Gebruik dan een stevigere glasdoek, zoals de Monello Vetro Superiore.

Voor de binnenkant van je voorruit is het handig om een hulpstuk te gebruiken om het onderste deel, dat grenst aan het dashboard te kunnen reinigen. Hiervoor gebruikt Johan in de aflevering de Invisible Glass Tool. De driehoekvormige schoonmaakkop maakt het eenvoudiger om de kleine hoekjes van je voorruit te bereiken.

Dieptereiniging

Nadat je je autoruit hebt gereinigd met een glasreiniger, is een eventuele volgende stap het toepassen van een glass polish. Deze geeft je ruiten een diepere reiniging.

Is jouw voorruit toe aan een zeer grondige schoonmaakronde? Gebruik dan Glaco Glass Compound Roll On van Soft99. Deze intensieve glasreiniger verwijdert zonder enige moeite vastzittende vervuiling en hardnekkige watervlekken van elke ruit. Tevens kun je met Glaco Glass Compound oude glass sealants verwijderen.

Glaco Glass Compound is eenvoudig in gebruik. Verwijder loszittende vervuiling. Verwijder het dopje, zet de roller tegen de ruit en knijp in het handvat. Werk Glass Compound stevig in met rechte bewegingen. Spoel het residu af met veel water en gebruik een doekje om het residu weg te spoelen.

Je voorruit is nu schoner dan ooit en straalt als een briljant! Na het ruiten reinigen is de volgende stap om je ruit te sealen. In de uitzending van ‘De Mooiste Wegen’ is gekozen voor Gyeon’s Q² Quick View. QuickView is een eenvoudig te gebruiken, waterafstotende coating, die ongeveer zes maanden meegaat. Een glass sealant bevordert de veiligheid bij slechte weersomstandigheden en maakt het gebruik van ruitenwissers overbodig.

Hoe te gebruiken?

Breng Q² QuickView aan met cirkelvormige bewegingen, doe dit sectie voor sectie om gelijkmatige applicatie te garanderen. Laat het product minimaal 5 minuten intrekken. Hierna kun je het oppervlak afnemen met een vochtige microvezeldoek. Hiervoor adviseren wij een Gyeon Q²M BaldWipe.

Maak je spiegels en camera's waterafstotend

Druppels op je spiegels en camera's zorgen ervoor dat je er weinig meer door kunt zien. In de uitzending van ‘De Mooiste Wegen’ is gekozen voor Glaco Mirror Coat Zero. Mirror Coat Zero is een eenvoudig te gebruiken spraycoating die ervoor zorgt dat er geen druppels meer op je spiegels of camera's achterblijven. Zo blijft je zicht optimaal.

Hoe te gebruiken?

Reinig je buitenspiegels en camera's met een glasreiniger en een microvezeldoek. Spray daarna Mirror Coat Zero royaal op het oppervlak en laat het simpelweg drogen. Raak het oppervlak daarna niet meer aan, dit is heel belangrijk.

Heb je de aflevering van 'De Mooiste Wegen' gemist? Bekijk ‘m via RTLXL of Youtube.

Logo

Andere blogs


Wiel, Auto, Voertuig, Band, Lichtmetalen velg

Een autoruit schoonmaken is een cruciaal onderdeel, omdat je daarmee het zicht verbetert en de auto een stuk mooier oogt met glanzende ruiten.

Handschoen, Volwassene, Mannelijk, Man, Persoon

Hoe reinig je echt goed je leren auto-interieur en hoe bescherm je autoleer? Deze blog vertelt je alles!