Carclean.com organization Logo In deze aflevering van RTL4's De Mooiste Wegen laten Tim en Johan zien hoe je je velgen en banden snel weer stralend schoon krijgt.
9.5
11445 reviews

16/12/2022

Velgen en banden reinigen | RTL4 De Mooiste Wegen

Machine, Wiel, Schoonmaak, Lichtmetalen velg, Penseel

Een schone auto op vieze sloffen is toch een beetje een afknapper.

Maar hoe laat je je velgen en banden shinen, zonder te zwoegen?

In het RTL4-programma ‘De Mooiste Wegen’ demonstreren Tim en Johan hoe je je velgen en autobanden als nieuw maakt, zonder gedoe!

Regelmatig onderhoud is een must

Velgenonderhoud is belangrijk, omdat je daarmee corrosie en vastzittend remstof voorkomt. Het zorgt niet alleen voor een mooiere aanblik van je auto, maar bevordert ook de veiligheid.

Maak je velgen nooit schoon met huishoudmiddelen zoals een keukenontvetter of schuurspons want daarmee tast je de velgen aan. Haal de juiste spullen in huis!

Met een microvezelhandschoen, microvezelborstel en eventueel een kwast, in combinatie met een pH-neutrale velgenreiniger krijg jij je velgen zó schoon.

Voor je banden geldt hetzelfde: met de juiste middelen houd je ze schoon en in topconditie, zonder dat dit een tijdrovende klus hoeft te zijn.

Monello
Non-Ferro - 500ml
(4.7)
€13.99
In stock

Reinig je banden

Reinig altijd eerst de banden. In deze aflevering is gebruikgemaakt van Gyeon Q²M Tire Cleaner.

Gebruik hierbij een bandenborstel, bijvoorbeeld de Dodo Juice Sidewall Bob Tyre Brush.

Kies altijd voor een speciale bandenreiniger, omdat andere middelen het rubber kunnen aantasten.

Hoe te gebruiken?

Spray Tire Cleaner over de gehele zijkant (wang) van de natte band. Werk met een borstel de reiniger in op de band.

Probeer zoveel mogelijk de velg te vermijden; een bandenborstel is vaak gemaakt van zeer stevig nylon en kan bij onjuist gebruik je velg beschadigen.

IJzer- en vliegroest verwijderen van je velgen

Tijdens het rijden komen er kleine ijzerdeeltjes op je velgen, afkomstig van het remmen (remschijven en remblokken), en van industriële vervuiling (bijv. van spoorwegen). Om je velgen hiervan te ontdoen gebruik je een ijzerverwijderaar.

In ‘De Mooiste Wegen’ is gekozen voor Non-Ferro van Monello. Met Non-Ferro kun je uitstekend je velgen schoonmaken, omdat deze reiniger actief metaaldeeltjes opspoort en losweekt.

Metaal roest en dat kan je autolak beschadigen. Daarom is het van groot belang om je velgen regelmatig en met de juiste middelen te behandelen.

Hoe te gebruiken?

Spray Non-Ferro op de vervuilde velg en laat het product intrekken.

Schrik niet, de vloeistof kleurt paars zodra hij in contact komt met ijzerdeeltjes op het oppervlak.

Gebruik een zachte microvezel wheelmitt om je velg te reinigen. In deze aflevering is gekozen voor de compacte Monello Guanto Cerchio Tricolore Wheel Mitt.

Als je niet overal bij kunt met de wheelmitt, is een velgenborstel (Monello Wheel Woolie) of kwast (Monello Soffice Duo) een prima tool om je velg schoon te krijgen.

Ben je hiermee klaar, dan spuit je de velg voorzichtig af (anders spetter je op je lak).

Reinig één velg per keer en ga dan door naar de volgende, totdat je alle velgen hebt gehad.

Bescherming en glans

Nu je banden en velgen weer brandschoon zijn, kun je ervoor kiezen om deze te voorzien van een beschermlaag en showroomglans.

In deze uitzending van "De Mooiste Wegen" hebben Tim en Johan gekozen om Stjärnagloss’ Gummi toe te passen. Deze bandendressing geeft je banden een subtiele satijnglans.

Het gebruik hiervan is eenvoudig: Breng enkele druppels aan op een bandenapplicator en wrijf hiermee de gehele zijkant (de wang) van de band in. Breng bandendressing nooit aan op het loopvlak van je band!

Voor de velgen is Wheel Sealant van Poorboy’s World gebruikt. Deze wheel sealant geeft elke velg een langdurige bescherming omdat hij water, vuil en remstof afstoot.

Dit zorgt ervoor dat je je velgen bij een eerstvolgende wasbeurt makkelijker schoon krijgt en dat ze langer schoon blijven.

Bescherm vooral in de koude wintermaanden je velgen met een velgenwax of -sealant tegen pekel en strooizout!

New

Wil je de aflevering van 'De Mooiste Wegen' terugzien? Ga dan naar RTLXL of Youtube!

Logo

Andere blogs


Wiel, Auto, Voertuig, Band, Lichtmetalen velg

Een autoruit schoonmaken is een cruciaal onderdeel, omdat je daarmee het zicht verbetert en de auto een stuk mooier oogt met glanzende ruiten.

Handschoen, Volwassene, Mannelijk, Man, Persoon

Hoe reinig je echt goed je leren auto-interieur en hoe bescherm je autoleer? Deze blog vertelt je alles!

Fles

Op zoek naar de beste autoshampoo? De CleanRiders van Carclean.com zetten de beste autoshampoos voor jou op een rijtje. Ontdek hier de top 5!