Carclean.com organization Logo Verweerde kunststof bumpers herstellen en weer diepzwart maken? Turtle Wax Graphene is de grote verrassing! In dit blog leer je hoe en wat!
9.5
11909 reviews

15/10/2024

Verweerde kunststof bumpers herstellen? Het kan echt!

Bumper, vervoer, Voertuig, Kenteken, Auto

Zijn de kunststof onderdelen van je auto dof en verkleurd? Geen paniek! Met Turtle Wax Graphene Restorer blaas je je bumpers nieuw leven in en zorg je voor een strakke, semi-permanente afwerking. Kwaliteit voor een prima prijs... Wat wil je nog meer? Lees snel verder!

Als nieuw

Van een verweerde bumper tot vlekkerige zijspiegels… Het is een veelvoorkomend probleem: kunststof onderdelen van je auto die na verloop van tijd verkleuren, dof worden en er gewoon niet meer als nieuw uitzien. Denk je dat ze niet meer te redden zijn? Niets is minder waar! Met Turtle Wax Hybrid Solutions Graphene Acrylic Trim Restorer geef je deze onderdelen hun rijke, diepe zwarte kleur terug. En dat zonder zorgen over regen, uv-straling of afbladderen. Deze oplossing is semi-permanent en bovendien zuinig in gebruik. In deze blog van Carclean.com leggen we stap voor stap uit hoe je dit product toepast. Én hoe je voorkomt dat je met zwarte vingers achterblijft, of erger nog, je favoriete sneakers verpest!

Ga de uitdaging aan

Je denkt misschien: Dit kunststof is niet meer te redden. Maar de CleanRiders hebben het voor je uitgeprobeerd. Zelfs de meest verweerde bumpers en spiegels kunnen met Graphene Acrylic Trim Restorer weer in topvorm worden gebracht. Geloof je het niet? Kijk dan eerst de video (zie link onderaan dit blog).

Kleding, Handschoen, Schoeisel, Schoen

Stap 1: Het juiste product

De meeste producten voor het herstellen van kunststof onderdelen, zoals dressings en coatings, zijn transparant.

Als je bumpers zwaar verwaarloosd zijn, bereik je daarmee meestal niet het gewenste resultaat.

Wat Graphene Acrylic Trim Restorer bijzonder maakt, is het zwarte pigment.

Zelfs de meest dramatische verkleuringen en vlekken verdwijnen hiermee als sneeuw voor de zon.

Het geeft het kunststof weer een mooie, egale uitstraling.

Stap 2: Voorbereiding is alles

Begin met het goed schoonmaken en ontvetten van de bumpers.

Zorg dat alles droog is voordat je begint met de Restorer.

Een pro-tip: plak de delen van je auto die je niet wilt raken met het product goed af. Bijvoorbeeld met Monello Nastro Masking Tape. Je wil niet achteraf ontdekken dat de verf van je auto is aangetast of dat het product vlekken heeft gemaakt.

Ook niet onbelangrijk: trek oude kleren aan en draag handschoenen. Het zwarte pigment kan namelijk erg hardnekkig zijn.

Monello
Nastro Masking Tape
(4.8)
From €3.99
Click for options
Koplamp, vervoer, Voertuig

Stap 3: Aanbrengen van het product

Schud de fles goed voordat je begint, zodat de pigmenten zich goed vermengen.

Breng de Restorer aan met een applicator, zoals deze van Autofiber.

Werk in rechte banen waarbij je telkens 50% overlapt. Dit zorgt voor een gelijkmatige dekking. Je kan er ook voor kiezen om het product aan te brengen met ronddraaiende bewegingen.

Oefen een lichte druk uit bij de eerste laag, zodat het product goed in de poriën dringt. Na de eerste laag laat je het product drie tot vijf minuten drogen totdat het dry to the touch is.

Daarna breng je een tweede laag aan voor een optimaal resultaat.

Let op: telkens voordat je aan een nieuwe laag begint, schud je de fles weer even goed.

Zijn je bumpers of spiegels extreem verwaarloosd? Dan kun je eventueel nog een derde laag aanbrengen.

Stap 4: Semi-permanente bescherming

Het grootste voordeel van dit product is dat het niet alleen voor een egale zwarte kleur zorgt, maar dat het ook semi-permanent is. Het wast er niet af, regent niet weg en biedt uv-bescherming. Dit maakt het perfect voor langdurig gebruik, vooral op bumpers die vaak aan de elementen zijn blootgesteld.

We hopen dat je dankzij deze blog aan de gang kunt met het herstellen van je kunststof bumpers. Zo word ook jij een echte CleanRider!

In deze video herstellen Johan en Tim van Carclean.com de bumpers van een legergroene Volkswagen met Turtle Wax Graphene Acrylic Trim Restorer en kun jij zien, hoe zij dit product in praktijk gebruiken.

Andere blogs


Autowasserette, vervoer, Voertuig, Verhuiswagen, Van

Krasvrij je caravan, camper of vrachtwagen wassen? Gebruik een washmitt op een stok, zoals Mitt on a Stick en Incredipole! Wat zijn de verschillen? De CleanRiders leggen het je uit.